پاسخ علمای اهل سنت به شبهات وهابیت در مورد توسل به جاه
کد مطلب:200 تاریخ انتشار:09 بهمن 1402 - 01:54 تعداد بازدید316
مقالات » عمومی
پاسخ علمای اهل سنت به شبهات وهابیت در مورد توسل به جاه

طرح شبهه وهابیت: کسي حقي به گردن خداوند ندارد پس توسل به حق انبياء و اولياء باطل است
و پاسخ علمای اهل تسنن معاصر ایران مولوی محمد عمر سربازی و شاگرد ایشان مولوی نقضبندی فقهی به شبهه وهابیت

پاسخ علمای اهل سنت به شبهات وهابیت آیا پیامبران به گردن خداوند حقی دارند؟

آنچه در این مقاله می خوانید

اثبات توسل به جاه و مقام انبیاء و اولیاء خداوند در کلام اهل تسن و روایات صحیح عامه.

 

طرح شبهه وهابیت: کسي حقي به گردن خداوند ندارد پس توسل به حق انبياء و اولياء باطل است

يکي ديگر از شبهاتي که وهابيون مطرح کرده اند و علماي اهل سنت و جماعت به آن پاسخ داده اند اين است که مگر کسي حقي بر خدا دارد که بگويم خدايا به حق فلان نبي و يا ولي حاجت ما را رفع بفرما.

 

مولوی محمد عمر سربازي و پاسخ به شبهه:

بسیاری از علماي اهل سنت به اين شبهه وهابیت پاسخ داده اند لذا برای پاسخ به این شبهات نیازی به بیان مطالب و پاسخ های علمای شیعه نیست.

مولوی محمد عمر سربازي یکی از علمای اهل تسنن است که بسیاری از شبهات وهابیون را پاسخ داده است، وی در پاسخ به اين شبهه چنين مي نویسد:

 

((حکم توسل به حق کسي در دعا

معمولا در دعاها گفته مي شود که الهي، به حق فلاني (پيامبري باشد يا ولي يا برگزيده اي ديگر) فلان مشکلم را چاره ساز و ....

سؤال پيدا مي شود که آيا مگر فلان کس حقي بر خداوند قدوس دارد که با اين دعا او تعالي واجباً مشکل دعا کننده را برطرف مي سازد؟ حکم اين چنين دعاهايي، بسته به نيت و عقيده ي شخص است...

حقي که بندگان بر خداوند متعال دارند احساني و الطافي است نه وجوبي و اين حق به سبب حرمتي است که شخص با فرمانبري و وارستگي خويش در بارگاه اله العالمين کسب ميکند يعني اگر بگوييم:پروردگارا به حق محمد يا به حق اصحاب کرام او و... اين به معناي اين است که پروردگارا به طفيل حرمت و کرامت و شرافتي که اينان در بارگاه تو دارند چنين و چنان فرما.

حق العبد على الله به همين معنا در احاديث و ادعيه ي مأثوره، آمده است. مثلا، از حضرت معاذبن حبل رضي الله عنه مرويست که فرمود: يک روز بر يک شتر سوار بودم. آن حضرت عليه السلام به من گفت: آيا مي داني حق خداوند بر بندگان و حق بندگان بر خداوند چيست؟ گفتم: خدا و رسولش بهتر مي دانند. فرمود: حق بر بندگان اين است که او را يکتا و لاشريک بدانند و حق بندگان بر خداوند اين است که هر کس در اين توحيد متيقن و خالص باشد او را به بهشت ببرد.

خلاصه حقي که در احاديث آمده يا به معني حقي است که خداوند متعال خود بدان وعده داده است و به مقتضاي آيه قرآني خداوند هيچگاه خلاف وعده نمي کند(ان الله لا يخلف الميعاد) يا حق به حرمت و جايگاه عالي شخص در نزد خداوند علي کبير است بنابراين طبق عقيده اهل سنت و جماعت اگر کسي در دعا به همين نيت به حق کسي توسل جويد جايز است...

 دعاي که حضرت آدم به حق حضرت محمد از خداوند ذوالجلال کرد حق در آن به معني کرامت و مقام رفيع آن حضرت مي باشد چنانکه از محتواي ماجرا به وضوح نمايان است))

تبین الفرقان مولوی محمد عمر سربازی جلد 2 صفحه343

 

 

 

مولوی شمس الحق فقهي نقشبندي و پاسخ به شبهه:

مولوی شمس الحق فقهي نقشبندي مجددي از شاگردان برجسته مولوی محمد عمر سربازي می باشد، ایشان هم در بحث دفاع از عقائد اهل سنت در مقابل وهابیت کتب و تالیفاتی دارد و از جمله این موارد مباحث مربوط به توسل و فیض قبور و زیارت قبور می باشد

ایشان هم به مانند استاد خویش  در بيان پاسخ به اين شبهه مطالبی را مکتوب نموده و چنین می گوید:

 

((استعمال لفظ حق در توسل اشکال شرعي ندارد و ذات مبارک نبوي و به بالتبع بسياري از علما و مشايخ آن را استفاده نموده اند و صورت آن اين گونه است که در دعاها گفته شود، الهي بحق فلان بندهات و مراد از حق در اين سخن حق واجب نيست زيرا کسي بر خداوند حق واجب ندارد بلکه به معناي حق فضلي الهي است يا به معناي حرمت و عظمت است يا به معناي حقيقت باشد يا به معناي حق ديني آنان بر ما يا به معناي حقانيت آنان است و در اين صورت است که اشکال و منع شرعي وجود ندارد. وقتي پيامبر صلي الله عليه و سلم فاطمه بنت اسد را در قبر نهادند فرمودند: ... لقن حجتها و وسع عليها مدخلها ، بحق نيک و الأنبياء من قبلي فانک ارحم الراحمين . معجم الكبير. حديث (۸۷۱) معجم الأوسط حديث (۱۸۹) معرفة الصحابه حديث (۷۸۲۶) حديث حسن من اجل روح بن صلاح.))

جام شریعت و سندان عشق مولوی شمس الحق فقهی نقشبندی صفحه 349

 

 

 

طبق مستندات ارائه شده توسط مولوی محمد عمر سربازی و شاگرد ایشان مولوی نقشبندی، خود علمای اهل سنت جماعت وهابی را با روايات صحيح و سيره خود رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم به چالش کشيدند و ثابت نمودند که عقيده واقعی اهل سنت باور به توسل می باشد.

 

خادم کوچک اهلبیت

علی شریفی

 

 


Share
نظر شما